Ми раді повідомити, що Windows 11 стала загальнодоступною. Головна особливість системи Windows 11 – вона створена саме для гібридної роботи.
Нова операційна система Windows 11 стала доступна 5 жовтня у всіх часових поясах світу. Це означає, що безкоштовне оновлення до Windows 11 поширюється на відповідні ПК з Windows 10, а комп'ютери з попередньо встановленою Windows 11 вже доступні для покупки. Компанія Microsoft запевняє, що нова ОС - найпродуктивніша, найзручніша і найбезпечніша версія Windows з усіх існуючих.
Спеціалісти LanTec обрали найцікавіші фішки, які пропонує нова операційна система Microsoft. Ця інформація допоможе ІТ спеціалістам бути упевненим у роботі з Windows 11.
Windows 11 побудована на послідовній, сумісній основі Windows 10, яку ви добре знаєте. Ви будете планувати, готувати і розгортати Windows 11 так само, як ви робите це сьогодні з Windows 10. Оновлення до Windows 11 аналогічні оновленню компонентів Windows 10. Також ви можете почати роботу зі службою Windows Update для бізнесу.

Що нового у Endpoint Manager
Нова система дає більше можливостей в Microsoft Endpoint Manager, а саме надає нову метрику Windows, яка допомагає виміряти кількість пристроїв під управлінням старшими версіями Windows. Залежно від того, чим керовані ваші пристрої - Configuration Manager, Intune - ви отримаєте кроки щодо виправлення, щоб оновити версію ОС Windows.
Щоб допомогти вам у процесі оновлення, Endpoint Manager дозволяє використовувати ті ж інструменти і політики, які ви використовуєте сьогодні. Endpoint Manager також дозволяє одночасно й узгоджено управляти безпекою, додатками і образами на фізичних пристроях з Windows 11 або Windows 10 і віртуальними машинами Windows 365 або Azure Virtual Desktop.
Фахівці Microsoft урахували побажання щодо оновлення, а отже, Windows 11 буде оновлюватися щороку з 24 місяцями підтримки для випусків Home або Pro і 36 місяцями підтримки для Enterprise Edition та Education.
Компанія Microsoft буде підтримувати Windows 10 до 2025 року, Windows 10 21H2 очікується у цьому календарному році.

Читайте також: Новий реліз Windows Server 2022 буде доступний вже у жовтні цього року

Найбезпечніша версія Windows
Прискорення цифрової трансформації значно поліпшило нашу продуктивність при віддаленій роботі, але також створило нові проблеми безпеки. Дані дослідження, проведеного на замовлення Microsoft, показали, що 75% осіб, які приймають рішення в області безпеки, віце-президент і вище, вважають, що перехід до гібридної роботі робить їх організацію більш вразливою до загроз безпеки; 80 відсотків вважають, що одного програмного забезпечення недостатньо для захисту, і майже 9 з 10 визнають, що застаріле обладнання робить організації більш вразливими для атак, а сучасне обладнання допоможе захиститися від майбутніх загроз.
У міру того, як світ входить у нову еру гібридної роботи, вам потрібні сучасні рішення безпеки. Windows 11 містить такі засоби захисту, як Windows Hello, шифрування пристрою, безпеку на основі віртуалізації (VBS), цілісність коду, захищеного гіпервізором (HVCI).
Windows 11 - це операційна система, побудована на моделі з нульовою довірою (Zero Trust), призначена для захисту від мікросхеми до хмари з перевіркою безпеки, вбудованою і включеною за замовчуванням.
Windows 11 дає можливість працювати на сучасних пристроях будь-якого розміру і будь-якої цінової категорії. Microsoft співпрацює з такими партнерами: Acer, ASUS, Dell, HP Inc., Lenovo, Samsung.
Зверніть увагу, що ваші периферійні пристрої, які працюють з Windows 10 сьогодні, будуть працювати з Windows 11.

Windows 365 Enterprise та Azure Virtual Desktop підтримують Windows 11 на будь-якому пристрої
Для організацій, яким потрібна максимальна гнучкість і контроль, клієнти Azure можуть використовувати віртуальний робочий стіл Azure - платформу хмарної інфраструктури віртуальних робочих столів (VDI) - для створення майже будь-якого сценарію віртуалізації робочого столу або програми з такими можливостями, як потокова передача вилучених додатків, персоналізовані або об'єднані робочі столи, а також інтеграцію з хмарними рішеннями Citrix і VMware. За допомогою віртуального робочого столу Azure ви можете налаштувати розгортання у відповідності зі своїми вимогами до продуктивності, безпеки, відповідності, розташування та ін. Готові образи Windows 11 будуть розміщені в Azure Marketplace у найближчі дні.
Тепер ви також можете вибрати використання Windows 11 у хмарі на будь-якому пристрої з Windows 365, а саме Windows, Mac, iPad, Linux і Android. Windows 365, створена на основі віртуального робочого столу Azure, спрощує віртуалізацію, обробляючи всі деталі за вас.
Якщо вам потрібна допомога з тим, як встановити Windows 11, або більш детальна інформація щодо використання нової операційної системи у вашій організації звертайтесь до спеціалістів компанії LanTec.

Джерело - microsoft.com