Хмарні сервіси стають все більш важливими для цифрової трансформації, багато організацій також хочуть впроваджувати інновації по периметру своїх центрів обробки даних. Для цього необхідні підключення у різних точках та узгоджений набір функцій для організації системи безпеки, використання гібридних можливостей і модернізації додатків.

Наступний реліз Long-Term Servicing Channel (LTSC) Windows Server 2022 дозволяє виконувати критично важливі для бізнесу робочі навантаження в Azure, локальному та пограничному середовищі.

Windows Server 2022 пропонує розширену багаторівневу безпеку, гібридні можливості з Azure і гнучку платформу для додатків. В рамках загальної доступності в Windows Server додані можливості secured-core для захисту систем, які будуть виконувати робочі навантаження на Windows Server 2022. Сервер з захищеним ядром заснований на таких технологіях, як Windows Defender System Guard і безпеку на основі віртуалізації (VBS) - для мінімізації ризику, пов'язаного з вразливими прошивками і просунутим шкідливим ПЗ. Новий реліз також гарантує безпечне з'єднання, завдяки новим можливостям, таким як більш швидке і безпечне шифрування HTTPS-з'єднань і стандартизоване шифрування SMB AES 256.

Windows Server 2022 покращує управління гібридним сервером за рахунок значно поліпшеного управління віртуальними машинами, поліпшеного засобу перегляду подій і багатьох інших нових можливостей в Windows Admin Center. Крім того, цей реліз містить значні поліпшення контейнера Windows, такі як зменшений розмір зображення для більш швидкого завантаження, спрощена реалізація мережевої політики та інструменти контейнеризації додатків .NET.

Новий реліз Windows Server 2022 буде доступний вже у жовтні цього року.