При виборі системи зберігання можна зіткнутися з наступним: у одного і того ж вендора велика кількість різних платформ, назв, конструктивів. А якщо копнути глибше, то виявляється, що всередині кожної системи зберігання різне програмне забезпечення, різні диски (спеціалізовані кріплення для накопичувачів тощо). У багатьох випадках апаратне забезпечення настільки разюче відрізняється, що ніякого спільного використання не може бути. Це призводить до подорожчання підтримки обладнання навіть у межах одного вендора, збільшення обслуговуючого ІТ персоналу та постійного пошуку компромісів щодо інтеграції різноманітного обладнання, програмного забезпечення та існуючої ІТ інфраструктури (міграція, реплікація тощо).

Можна заперечити, сказавши, що купуйте за необхідністю системи зберігання одного виробника та один модельний ряд і буде вам уніфікація… частково це правда. Але, по-перше, не завжди можна використовувати лише один модельний ряд під різноманітні навантаження, а по-друге, в останні десятиліття маркетинг вендорів настільки агресивний, що через кілька років вам пропонуватимуть абсолютно нову систему зберігання з іншого модельного ряду за найкращою ціною “під ваше навантаження” і ми знову отримаємо “зоопарк” із різного обладнання. Знову замкнене коло.

Розуміючи це, у компанії HPE зробили серйозні кроки зі стандартизації апаратного забезпечення (будівельні блоки) для зберігання даних, щоб підвищити якість обслуговування клієнтів та знизити ціну на підтримку. Результатом цього став вихід абсолютної нової платформи HPE Alletra Storage MP. При розробці платформи компанія НРЕ впевнена, що однаково підходитиме до вибору платформи для різних типів додатків, як зараз, так і у майбутньому. Використання одного і того ж набору будівельних блоків для файлових, об'єктних та блокових робочих навантажень у будь-якому масштабі. При цьому якість апаратного забезпечення буде однаковою — однакове апаратне забезпечення високого класу використовуватиметься як для надшвидких варіантів платформ tier 0 зі 100% гарантіями безвідмовної роботи, так і для версій початкового та середнього рівня, tier 1. Якщо єдина різниця полягає у продуктивності та ємності, немає необхідності жертвувати надійністю заради менш дорогих варіантів пропозицій!

ЗАМОВИТИ ПРЕЗЕНТАЦІЮ HPE ALLETRA STORAGE MP

Будівельні блоки HPE Alletra Storage MP

Будівельні блоки HPE Alletra Storage MP дозволяють створювати різні типи різноманітних архітектур. На базовому рівні є лише два елементи: шасі/корпус з дисками та (опціонально) виділені комутатори (Aruba 8325 100Гб з підтримкою RoCEv2). У найпростішому випадку шасі/корпус буде «обчислювачем» із сховищем у ньому.

HPE Alletra Storage MP

Далі ці компоненти можна комбінувати за необхідності. У архітектурі присутня полиця розширення JBOF (Just a Bunch Of Flash), розумніша полиця, ніж JBOD, з дисками SSD. Ця полиця розширення сама по собі побудована як повноцінна автономна система: у своєму шасі вона має слоти для дисків (дисковий кошик) і два «контролери», кожен зі своєю операційною системою, оперативною пам'яттю, центральним процесором та PCIe слотами для додаткових адаптерів.

У цій полиці потужність процесорів і кількість пам'яті мінімальні, їх якраз достатньо для «виконання обов'язків» JBOF. Тип дисків у полицях розширення різноманітний та підтримуються як SSD, так і SCM SSD (Storage Class Memory) різного об'єму.

Для збільшення дискового простору можна використовувати кілька JBOF та продуктивності - нове шасі з процесорами та пам'яттю. Найбільший плюс цієї архітектури - це ідентичність як для блокового, так і для файлового доступу. У майбутньому повна архітектура платформи HPE Alletra Storage MP може мати наступний вигляд.

Такий підхід до архітектури називається дезагрегованим.

HPE Alletra Storage MP - більше гнучкості та стійкості

Як це все працює і які переваги ви отримуєте? Ключовим принципом проєктування HPE Alletra Storage MP є надання можливості дезагрегованого зростання (розбиття компонентів на частини та «автоматизація частинами» з можливістю лінійного зростання) та управління системою після збою. Для цього було розроблено новий підхід та технології, що дозволяють позбавитися усіх обмежень властивих сучасним системам зберігання.

По-перше, не витрачається час на дзеркалювання кешу запису між вузлами. Ця система не має енергозалежного кешу для запису (write cache) як такого, і тому фактично немає батареї або суперконденсаторів для захисту того, чого не існує. Натомість використовується інтелектуальний механізм наскрізного запису безпосередньо на диск SSD. Операція використовує модель "наскрізного запису" у якій "брудні дані запису" і пов'язані з ними метадані закріплюються у стабільному сховищі (stable storage) до того, як завершення введення-виводу буде відправлено на хост/сервер. Рівень захисту даних залежить від того, наскільки важливі дані, причому важливіші мають більше копій на системі. Архітектура дозволяє цьому сховищу бути спеціальною частиною дисків або взагалі областю на різних носіях. Додаткова копія цих даних зберігається в оперативній пам'яті контролерів. Таким чином кожен том отримує свій власний журнал. При цьому способі захисту даних при операції запису забезпечується більш передбачувана продуктивність системи при збої одного з контролерів, більш просте і легке відновлення, а також можливість відновлення після збою декількох контролерів і легкий доступ до тих самих даних більш ніж на двох контролерах. Після цього при записі дані об'єднуються, дедуплікуються і стискаються, а потім завжди укладаються повними смугами/страйпами (відсутність перезапису означає відсутність операцій читання-модифікації-запису RAID) у стабільне сховище із захистом (parity-protected).

Так, все, що написано вище, важко «сприйняти на льоту», володіючи знаннями про сучасні підходи до захисту даних на сучасних системах зберігання, але це потрібно розібрати, зрозуміти і оцінити всі переваги нової платформи. При цьому компанія НРЕ гарантує 100% доступність ваших даних (100% Availability Guaranteed) будь-якої конфігурації.

Щоб прискорити модернізацію ІТ-інфраструктури на основі даних, ваша компанія має постаратися зосередитись на усуненні складності управління інфраструктурою, яка продовжує уповільнювати роботу. Саме це робить рішення, створене на основі HPE Alletra Storage MP таким привабливим. Унікальне серед пропозицій для блочного та файлового зберігання, воно спрощує управління загальним сховищем та знижує ризики завдяки роботі у хмарі на основі штучного інтелекту – це продовження ідеї, закладеної ще в системах HPE Alletra, дезагрегованого масштабування та гарантованої 100% доступності даних. Все це дозволить розкрити всю потужність ваших даних, а гнучкість та інновації у Вас значно прискоряться.

Сьогодні – початок довгого шляху цієї платформи. На початковому етапі сформовано концепцію рішення з чіткою дорожньою картою на майбутнє. До дорожньої карти входить:

  • Більш гнучке та повне масштабування від початкового рівня (tier1) та до обслуговування критично важливих середовищ (tier 0).
  • Підтримка ширшої кількості протоколів доступу до зберігання.
  • Інтеграція з великою кількістю операційних систем та додатків.
  • Поліпшена безпека.
  • Гнучкіша система реплікацій між існуючими та новими системами.

Платформа HPE Alletra Storage MP доступна для конфігурування, бюджетування та покупки. Також ця платформа ідеально підходить для міграції даних з існуючих систем зберігання HPE 3PAR.

ЗАМОВИТИ ПРЕЗЕНТАЦІЮ HPE ALLETRA STORAGE MP