Безсумнівно, новина номер один - це мультихмарна подія VMware VMworld, яка проходила з 5 по 7 жовтня. На заході були представлені новинки програмних рішень від VMware. Компанія у своїх доповідях зробила наголос на анонс та оновлення крос-хмарних сервісів (VMware Cross-Cloud), які являють собою групу інтегрованих сервісів VMware, що надають клієнтам можливість створювати, запускати і захищати додатки у будь-якій хмарі. Сервіси VMware Cross-Cloud дають три ключові переваги. По-перше, за допомогою сервісів Cross-Cloud будь-який замовник може прискорити перехід у хмару. По-друге, буде витрачатися менше грошових ресурсів, клієнти отримають прибуток і рентабельність. Третя перевага - це свобода дій. З сервісами Cross-Cloud кожен отримає максимальну гнучкість і вибір у будь-якій хмарі, це слова, сказані генеральним директором VMware Рагу Рагурамом (Raghu Raghuram) під час однієї з доповідей.

Цікаве інтерв'ю дав генеральний директор компанії Intel Пет Гелсінгер (Pat Gelsinger). За його словами, Intel настільки впевнена у своїх майбутніх процесорах Alder Lake і Sapphire Rapids, що час AMD в центрі уваги скоро «закінчиться». Він додав, що компанія Intel виробляє не тільки процесори, але і має кращі на ринку програмні ресурси і має кращий ланцюжок поставок своїх продуктів і якщо якийсь торговий партнер не бачить в цьому цінності він готовий поговорити особисто з ним.

Некомерційна організація PCI Special Interest Group (PCI-SIG) на цьому тижні оголосила, що специфікація PCIe 6.0 досягла статусу Final Draft, що є важливою віхою та офіційно знаменує завершення розробки. Так використання стандарту PCIe Gen6 збільшить швидкість передачі даних до 64 ГТ/с на контакт у порівнянні з 32 ГТ/с для PCIe Gen5 і 16 ГТ/с для PCIe Gen4, але збереже зворотну сумісність з існуючим обладнанням. Нова технологія дозволить передавати дані зі швидкістю до 128 ГБ/с у кожному напрямі через інтерфейс x16.